Chesapeake Bay Retrievers

De Chesapeake Bay retriever, ook wel Chessie genoemd, vinden hun ontstaan in Amerika, waar ze gefokt worden sinds de 19e eeuw. De Chessie staat voornamelijk gekend, net als de golden retriever, om hun uitstekende jachttalent en zachtaardige familiehond.

Uiterlijk

Deze middelgrote hond heeft als kenmerken veel gelijkenissen met de labrador retriever. De Chessie heeft echter een licht tot sterk krullende vacht dat waterafstotend is. De vacht voelt olieachtig aan en heeft een lichte muskus geur. Officieel heeft de Chessie 3 hoofdkeuren.

 

Eerst heb je bruin ‘BROWN’, dat kan variëren van lichtbruin tot zeer diep chocoladebruin. Dan is er ook nog ‘SEDGE’, wat kan variëren van een donkergeel tot donker rood en kastanjekleurig. Als laatste heb je ook nog ‘DEADGRASS’, wat van een vaag bruin tot een mat grijs kan lopen. In deadgrass is er een duidelijke afwezigheid van het rode pigment. Wit is ook toegestaan in de officiële kleur herkennning, als het zich enkel situeert rond de tenen, achterkant van de poten, borst en buik. Volgens de fokstandaard is het ‘beter’ om zo min mogelijk wit in de vacht te hebben.

 

De Chessie heeft zeer heldere ogen die kunnen variëren van licht goud tot een diep amber. Tussen de tenen bevinden zich zwemvliezen, waardoor het uitstekende zwemmers zijn.

Karakter

Hij heeft een zeer zacht en speels karakter, heeft een zeer sterke ‘work to please’ attitude en is zeer trouw naar zijn eigenaar.  Enkele andere zeer uitgesproken karaktertrekken van de Chessie zijn dat ze een zeer hoge intelligentie hebben, sociaal zijn en een grote liefde voor water hebben.  

 

Door zijn hoge intelligentie kan de Chessie ook heel koppig zijn, en luistert vaak enkel naar één baasje, maar heeft een grote liefde voor de andere gezinsleden en zal die ook in alle omstandigheden beschermen. Ze zijn een eerder rustig en stil ras, die wel verrassend vocaal kan zijn als hij blij is, waarbij hij vaak ook de typische ‘Chessie smile’ zal geven. Dit is een uitgesproken teken van puur geluk en onderdanigheid. 

Gezondheid

De Chesapeake bay retriever kan last krijgen van huidaandoeningen, zoals atopische dermatitis. Dit is een allergische aandoening die zorgt voor ontsteking van de huid. Ook oogafwijkingen, zoals grauwe staar, komen voor. Bij de gewrichten komen elleboog- en heupdysplasie voor. Bij deze afwijking sluiten de gewrichtsdelen niet goed op elkaar aan. Het veroorzaakt pijn en geeft problemen bij het bewegen. Veel van deze afwijkingen zijn erfelijk en kunnen met verstandig fokken grotendeels voorkomen worden. chessies worden ongeveer 10 tot 12 jaar oud.

Gezinslid

Een Chessie heeft een dominante leider nodig. Een strikte opvoeding en duidelijke regels zijn dan ook zeer belangrijk als je een Chessie in je gezin wil opnemen. Duidelijke afspraken en dagelijkse gehoorzaamheidsoefeningen als pup zijn een must. Als beloning is de Chessie zeer toegewijd, beschermend en liefdevol. Ze leren heel snel en willen zeer graag werken. Doordat ze oorspronkelijk zijn gefokt om te dienen als jachthond, heeft de Chessie heel veel beweging nodig. Een tuin is dan ook een vereiste voor dit ras, een appartement is ten hoogste af te raden.

Door het zachte karakter van de Chessie zijn het perfectie familiehonden die zeer beschermend en vol liefde staan tegenover de jongsten van het gezin, die ze bijna ervaren als hun eigen pups.

Geschikt voor jou?

Leven op een appartement

Eerste hond ( ervaring)

Strikte opvoeding nodig

Kan veel alleen zijn

Liefdevol naar gezinsleden

Kindvriendelijk

sociaal

energie niveau

Intelligentie

Speels

Jachtinstinct

Overgave aan training/ werk

ONZE CHESSIES

Qualiba Nessia Missy

06 - 04 - 2017

 

 • Geregistreerd bij de Sint-Hubertus vereniging
   

 • Heupen A 
   

 • Chesapeake Bay Retriever
   

 • kleur: Sedge


Nog geen puppy's - eerste nest verwacht in 2020.

Friend of the heart kennel

-  Golden retrievers

-  Chesapeake Bay Retrievers

-  Sociaal opgevoede honden

-  Officiëel erkend door de  

   Sint-Hubertus vereniging

Contact

Adres

Friend of the heart kennel

Stationsstraat 170

9185 Wachtebeke

(B) België 

 • w-facebook

© 2015 by Friend of the heart. Made by Muralia