Golden retrievers

In de 19e eeuw waren zwarte labrador retrievers met een golvende vacht bekend en geliefd in bepaalde kringen in het zuiden van Schotland. Gele retrievers, zoals ze oorspronkelijk genoemd werden, waren nauwelijks bekend, behalve bij de leden van een paar adellijke families en hun naaste vrienden. door de jaren heen werd de gele of eerder de golden retriever meer gekend en geliefd.

Uiterlijk

De vacht van de golden retriever is lang en dik met een waterafstotende ondervacht en heeft naast regelmatig borstelen weinig verzorging nodig. Deze honden komen in verschillende kleuren voor: van bijna wit tot donkerbeige, tegen mahoniekleur aan.

 

Karakter

In Europa, de Verenigde Staten, Zuid-Afrika, Australië en Japan is deze hond zeer geliefd. Het is een van de zes gekende retrieverrassen (naast de Labrador retriever, de Flatcoated retriever, de Curly coated retriever, de Chesapeake Bayretriever en de Nova Scotia duck tolling retriever). De golden retriever is energiek, werklustig en gehoorzaam van aard, en wordt dan ook graag gebruikt als gebruikshond zoals geleidehond, hulphond en jachthond.

Een golden retriever is oorspronkelijk een jachthond die gespecialiseerd is in het opzoeken en naar de jager brengen van geschoten wild. Golden retrievers (de naam betekent gouden terugbrenger) hebben een "zachte beet" waardoor ze het wild kunnen apporteren zonder het te beschadigen.

De golden retriever is een sociaal dier en van nature vriendelijk en open. Door zijn intelligentie en leergierigheid is hij goed op te voeden. Op gehoorzaamheidswedstrijden doet hij het erg goed. Hij werkt graag voor zijn baas. Golden retrievers worden graag betrokken bij alledaagse bezigheden en maken graag deel uit van het gezin. De golden retriever is kindvriendelijk en heeft een tolerante en evenwichtige aard. Hij is dan ook geschikt als gezinshond. Tegenover kinderen is hij doorgaans geduldig en goedmoedig, een echte mensenvriend, maar daardoor niet erg waaks. Een golden retriever blaft doorgaans weinig, maar wanneer vreemden zich op het terrein begeven zal hij zijn baasje beslist waarschuwen. Ze zullen hem echter niet 'met hand en tand' verdedigen; het zijn geen echte waak- of verdedigingshonden.

Gezondheid

De golden retriever kan last krijgen van huidaandoeningen, zoals atopische dermatitis. Dit is een allergische aandoening die zorgt voor ontsteking van de huid. Ook oogafwijkingen, zoals grauwe staar, komen voor. Bij de gewrichten komen elleboog- en heupdysplasie voor. Bij deze afwijking sluiten de gewrichtsdelen niet goed op elkaar aan. Het veroorzaakt pijn en geeft problemen bij het bewegen. Veel van deze afwijkingen zijn erfelijk en kunnen met verstandig fokken grotendeels voorkomen worden. Golden retrievers worden ongeveer 10 tot 12 jaar oud.

Geschikt voor jou?

Leven op een appartement

Eerste hond ( ervaring)

Strikte opvoeding nodig

Kan lang alleen zijn

Liefdevol naar gezinsleden

Kindvriendelijk

sociaal

energie niveau

Intelligentie

Speels

Jachtinstinct

Overgave aan training/ werk

ONZE GOLDENS

Nashua friend of the heart

15 - 12 - 2014

 

 

 • Dochter van 
  La Joytha star of blue moon & Rayleas my guy Mylo

 

 • Geregistreerd bij de Sint-Hubertus vereniging
   

 • Heupen HD/C  - Ellebogen O
  Ogen vrij van cataract en PRA 1 en 2
  Ichtyose drager 
  DNA certificaat voorhanden
  LOSM-FOK certificaat

  > Eerste worp 17 februari 2017: 5 pups
  > Tweede worp 27 juni 2018 : 8 pups

Friend of the heart kennel

-  Golden retrievers

-  Chesapeake Bay Retrievers

-  Sociaal opgevoede honden

-  Officiëel erkend door de  

   Sint-Hubertus vereniging

Contact

Adres

Friend of the heart kennel

Stationsstraat 170

9185 Wachtebeke

(B) België 

 • w-facebook

© 2015 by Friend of the heart. Made by Muralia